Üdv az O:DA 4U játékában!

Szeptember 21-én este hivatalosan is lezárult a nevezés az Online Demokrácia Activity negyedik versenyére, az O:DA 4U-ra. Örömmel adjuk hírül, hogy mostani online társadalomismereti játékunkra a megadott jelentkezési határidőig 20 érvényes nevezés érkezett (az utolsó néhány csapat adatainak technikai feldolgozása folyamatban van).
Bár facebook oldalunkon minden csapatot igyekeztünk külön köszönteni, de most itt, a játék hivatalos oldalán is

sok szeretettel üdvözlünk minden megmérettetést vállaló csapatot! 

Üdvözölhetünk a csapatok közt teljesen új érdeklődőket és már korábban csapatot indító mentorokat, iskolákat is. Néhány technikai tudnivaló a játék során, ami nem csak most, de minden fordulóban fontos lesz:

  1. Minden csapatnak van (vagy hamarosan lesz, készítjük!) csapatlapja, melyeket itt találtok: http://teddoda.hu/oda4u/csapatok  
  2. Még a mai nap folyamán minden csapat a nevezésben leadott e-mail-címre (csapat e-mailcíme) megkapja hozzáférését (felhasználónév és jelszó) a saját csapatlapjához. FONTOS, hogy mihamarabb lépjetek be saját oldalatokra, ahol máris megtaláljátok az első feladat leírását, az értékelési szempontokat, valamint a beküldési űrlapot. Érdemes mindent alaposan átolvasni még mielőtt nekiláttok a feladatoknak, hogy egészen biztos a legjobbat hozzátok ki magatokból és a csapatotokból! Tanulmányozzátok a beadandó feladatok elvárt formátumát és terjedelmi korlátait is. Amennyiben 22.én 18.00 óráig nem érkezik meg a levél a megadott címre, úgy kérjük, hogy a teddoda@teddoda.hu címen jelezzétek ezt nekünk a csapat nevének és e-mail-címének megadásával. 
  3. Legyetek tisztában azzal, hogy a feladatok teljesítése kizárólag ezen a felületen keresztül lehetséges (Játékszabályzat). A zsűri kizárólag azokat a feladatmegoldásokat fogadja el és értékeli, melyeket a csapatlapokon található feladatbeküldési űrlapokon beküldötök, megadtok. Ez egyben azt is jelent, hogy ami ott nem szerepel, az a zsűri számára sajnos nem létezik; tehát hiába van csodaszép blog-oldalatok, vagy képmegosztótok, ha az űrlapon a linkje nem szerepel, nem fogjuk tudni értékelni. Figyeljetek tehát O:DA ezekre is!

Bizonyára már nagyon kíváncsiak vagytok, hogy mostani "időutazásunkban" milyen témájú feladatokkal találkoztok majd: Az első forduló feladataira nem kell várnotok, azokat azonnal olvashatjátok is (az előző linket a csapatlapra belépve látjátok majd teljes egészében!). A feladatok nyilvános kiírását viszont máris láthatjátok a feladatok menüpont alatt. Ezen felül azonban további - úgynevezett "Allways online" - feladatokat is kaptok, amelyekért már az első fordulóban plusz pontokat kaphattok és a hátralévő két fordulóban is lehetőségetek nyílik a további pontszerzésekre. Figyeljetek, mert a 2. és a 3. feladat kiírásakor a folyamatos feladatok leírása is bővül majd!!! A nagyközönség is a feladatok menüpont alatt követheti nyomon a csapatok aktuális teendőit. A kiírás részletesen tartalmazza az adott forduló feladatait, a beadandó megoldások javasolt formátumát (pl. prezi, video, fotó, stb.), a beadás határidejét, valamint esetenként olyan hivatkozásokat, amelyek segítségül szolgálnak a feladatok minél jobb, színvonalasabb megoldásában. A kiírásból továbbá megtudható az is, hogy a zsűri milyen szempontok szerint értékeli majd a beküldött megoldásokat, és közöljük az egyes kategóriákban elérhető maximális pontszámokat is.


Ha a játék során bármiben bizonytalanok vagytok, vagy bármi nem teljesen világos számotokra és olyan kérdésről van szó, amelyben a mentorotok nem tud segíteni, akkor írjátok meg nekünk kérdéseteket, problémátokat a teddoda@teddoda.hu címre, vagy halasztást nem tűrő kérdésekben munkaidőben hívjatok minket a 06-1-323-0607-es telefonszámon. 

Végül, de nem utolsó sorban: ha még nem lájkoltátok facebook oldalunkat, akkor kérünk Benneteket, hogy pótoljátok ezt, mert ezen a csatornán keresztül is sok fontos információt, adott esetben a feladatok megoldásához kapcsolódó anyagot osztunk meg Veletek! 

Mindannyiótoknak nagyon jó játékot, jó versenyzés kívánunk!

Az O:DA 4U stábja